2012. május 31., csütörtök

Egészséges keksz - szilikon sütőlapon sütve - Steviával

Tegnap egy kedves kolléganőm hozott kóstolót a Stevia-ból (ismeritek? természetes édesítőszer, 0 kalória, kb. 30 x-os édesítő erővel). Feltétlenül ki kellett próbálni, mert minden jó tulajdonsága ellenére kevesen szeretik a mellékíze miatt. Gyorsan sütöttem egy rozsos-zabpelyhes-aszalt gyümölcsös kakaós kekszet. Az egész receptből csak a jól bevált SZILIKON SÜTŐLAP volt a biztos pont, minden más teljesen új. Azt tudtam, hogy a SZILIKON SÜTŐLAP-ban nem fogok csalódni :) A kekszben a rozsliszt dominál, de semmi oda nem illő ízt nem éreztem.


2012. május 30., szerda

Egy kis játék

Kedves Tupper Kedvelők!
Emlékeztető: Ne feledjétek, hogy ez az utolsó hete a májusi akciónak (kristályok, gyöngyszem, szilikonok és kések 25 %-os kedvezménnyel, rugalmas vágólap és a fantasztikus tisztítókendők).

Szeretsz játszani? Szeretsz nyerni? Szeretsz biztosra menni? Akkor érdemes elolvasnod az alábbiakat.

Ajánlat a 22. hétre (ez a mostani hetünk): 5.000 Ft vásárlási összeg felett a vásárolt termék mellé egy félbevágott kártyát is kap a vásárló, amely belépő a Nyerő Párosok rendezvényére, s aki eljön:
Biztosan nyer, vagy a főnyeremények egyikét, vagy a "vigaszágon" egy
TW. terméket
Kedvezményes vásárlási lehetőséget katalógusban nem látható termékeink közül
Megismerkedhet az időszakos termékkínálatunkkal, promócióinkkal
Megtanulhat egy újabb, gyorsan elkészíthető ínyencséget

A rendezvény időpontja: 06.23. szombat,
kezdési időpontok: 10-11.30,
11.30-13.00, 13.30-15.00, 15.00-16.30 ig
Helyszín: Budapest, Területi Képviselet

2012. május 27., vasárnap

Domony-völgyben jártunk - Tupperware csoporttalálkozón

Ma fantasztikus élményben volt részem, mert a Tupperes "Anyacsoport" tagjaival bográcsoztunk Domony-völgyben egy horgásztó partján. Nagyon kegyes volt hozzánk az időjárás, finom slambuc főtt a bográcsokban, kellemes napot töltöttünk együtt. És akár hiszitek, akár nem, ennyi tanácsadó egymással is képes volt a Tupperekről beszélgetni. Az természetes volt, hogy mindenki Tupper termékekkel érkezett, azokban vittük a süteményeket, bográcsozási hozzávalókat, vizet. Természetesen az étkészletek is mindenkinél Tupperware termékek voltak. Fantasztikus volt a termékskála és a színkavalkád. Több fotót is készítettem, igyekszem mielőbb megmutatni Nektek.
A főzés most a férfiak feladata volt, jót derültem, amikor egymástól kérték a Tupperware termékeket, sokszor körülírva azokat, mert a nevekkel nem voltak tisztában, de látható volt, hogy ismerik és használják őket. Azt hiszem, hogy ennél nagyobb elismerés nem is kell.
Jó érzés volt egy olyan közösség tagjainak lenni, akik ebben a szürkülő világban is így tudnak rajongani valamiért.

Tanácsadótársaim egyöntetű véleménye az volt, hogy a hónap legfantasztikusabb kiegészítő terméke az üvegtisztító kendő, amivel mindenféle vegyszer nélkül lehet ablakot, tükröt és egyéb üvegfelületeket tisztítani és így is fantasztikus eredményt érünk el vele. Sajnos a kendő nem volt náluk, úgyhogy az autó ablakai most porosak maradtak :), de ami késik, nem múlik, kis idő és nekem is ragyogóan tiszta ablakaim lesznek :)

Miután hazajöttünk bedagasztottam egy kenyértésztát, holnap sül az első éjszakai kelesztésű kenyerem. A Tupperes lányok egy része az UltraPro-ban süti a kenyeret, mások pedig a Szilikon Király formát használják erre a célra. Tehát erre is több jó megoldás van.

2012. május 26., szombat

Spenótos (mángoldos) penne villámgyorsan - UltraProban sütve

Ma ebédre egy kis könnyű tészta készült. A spenótról elolvastam, hogy mennyire szükséges lenne fogyasztanunk, ámde a klasszikus formában nem szeretjük. Kolléganőm javasolta, hogy próbáljam meg a mángoldot, ami rendelkezik minden spenótos jó tulajdonsággal és hasznossággal, de kicsit enyhébb az íze. Palántát is kaptam tőle, ami mára már szépen szedhetővé nőtt a kertemben.

Turbóaprítóval felaprítottam a frissen szedett mángoldot. (25 dkg - persze lehet spenót is)


Fél liter főzőtejszínt elkevertem fél liter tisztított vízzel, hozzákevertem 15 dkg juhtúrót, pici sót, borsot, fél kg penne tésztát. 
Belöntöttem a szögletes UltraPro edénybe, sajtot reszeltem a tetejére, lefedtem és 200 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütöttem. A végén a tető levételével pirítottam kicsit.



Nagyon jó volt a fogadtatása a család körében, úgyhogy tovább vadászom a mángoldos recepteket, mert akad még mángold a kertemben.

Nagyon gyors és finom ebéd lett belőle, pillanatok alatt összeállítható, tálalható.

Ha van jó spenótos-mángoldos receptetek nagyon örülnék, ha megosztanátok velem. Köszönöm! 
Kellemes hosszú hétvégét kívánok!

2012. május 23., szerda

Sajtos-baconos csónakok

Sajtos-baconos bucik készültek este Limara Pékségének receptje alapján. A Mesterszakács Nyeles Serpenyőben pirított bacon szalonna nagyon finommá tette. A bacont csíkokra kellett vágni, erre a leghatékonyabb megoldásnak a Tupperware Konyhai Ollóval történő felszeletelése bizonyult. Az olló szétszedhető, így könnyen lemosható róla a bacon zsírja. 

Gyermekem jó néven vette, hogy ma ezt viheti uzsonnára. A legfinomabb szendvics is unalmassá válik egy idő után. Ez egy olyan változatosság, ami mégsem édes.

 A besamel mártás készítésénél most is a Mesterfogás Habverőt használtam, s természetesen a tészta a Kelesztőtálban kelt, s a nyújtólapon formáztam meg a kis csónakokat. Először készült olyan kelt tésztám, ami nem édes tölteléket kapott, de úgy tűnik, hogy nem utoljára. 

A töltött-kelt tésztás péksütemények ára elég borsos, a mi pékségünkben ilyesmit nem is lehet kapni, multiba nem járunk naponta, ráadásul ha magam készítem, akkor biztos lehetek az összetevőkben, cél a minél kevesebb adalékanyag, tartósítószer, színezék.

Még a megformázott sütemények lefagyasztásával kacérkodom, hogy bármikor elő tudjak venni néhány darabot és frissen megsütni, akár édes, akár sós tésztára van igény, vagy netán kiflire, bagettre. 

2012. május 22., kedd

Piactér - avagy vásári portéka

Van néhány termékem, melyek egykori akciókból maradtak. Általában 1-1 db van belőlük (jeleztem, ha több), ha érdekel valamelyik, kérlek jelezd.
  
Harmónia kiöntő 1490 (2 db van)

Uborkalift - 3190
Mindent bele 0,5 liter 2990 helyett 2050, 1,1 liter 3490 helyett 2390
 
Hitparádé 1290

Almakiszúró 2490
Fiókbarát kiwi színben 1090 (3 db van)

1 literes ökopalack 2590 helyett 1790 (2 db van)

lélegzőkamrás kincstár 2790 (1 db)
Szűrőcsoda 5900 helyett 4450


2012. május 21., hétfő

Takarító-segédek: mikroszálas kendők



Ezek a kendők hihetetlen segítséget nyújtanak a lakás, az autó tisztántartásában. Két hétig egészítik ki a májusi akciós kínálatot.

2012. május 20., vasárnap

Sajttorta konyhaművészekkel

Régóta tervezem, hogy kipróbálom a sajttortát, ma sort kerítettem rá. Legkedvesebb kolléganőmnek ez a kedvence, bízom benne, hogy előbb-utóbb eltalálom az általa keresett ízt.

A konyhaművész keverőtálban kevertem ki a hozzávalókat a Mesterfogás keverővel. A képen megmutatom az üres tálat is - a Mestefogás keverőkanállal minden edényből maradéktalanul ki tudjuk szedni a krémeket, tésztákat.
Ez egy teljesen cukormentes változat.



Megmutatom a mai sütésű kenyeremet is. Ez az első, ami külsőre tetszik nekem. (pedig pénteken már bejelentkeztem egy kenyérsütős tanfolyamra ...)



2012. május 18., péntek

Békebeli kakaóscsiga újratöltve

Nem voltam elégedett teljesen a korábban készített kakaóscsigával, úgyhogy további recepteket böngésztem a neten. Ma megsütöttem az újabb verziót és ezzel szinte teljesen elégedett vagyok.

Mivel sok lett belőle 7 db-ot betettem a fagyasztóba az 1,3 literes fagyasztós edénybe a Hópelyhes Dupla Lottiba. Még sosem fagyasztottam előkészített tésztát, úgyhogy kíváncsian várom, mi sül majd ki belőle.

 A szögletes, rugalmas falú fagyasztós edényekkel nagyon jól ki lehet használni a fagyasztószekrényt. Nekem csak két polcos fagyasztóm van, mégis döbbenetes mennyi mindent el tudok tárolni benne a fagysztós dobozok segítségével. A fagyasztó névszalaggal felcímkézhetjük a fagyasztós edényeket, a címke ragadásmentesen eltávolítható. Jön a zöldség- és gyümölcsszezon, érdemes előre gondolkodni, hogy legyen miben eltárolni a kiskertben megtermett, illetve akciósan megvásárolt zöldségeket, gyümölcsöket.

Hú... nagyon messzire jutottam az eredeti témától.
Nos a mai sütés így néz ki:














Szeretném megmutatni Nektek az orchideáimat - nagy büszkeség számomra, hogy több évesek és így képesek virágozni, sosem gondoltam volna az ember ennyire tud örülni egy virágnak.






Kellemes pihenős, kikapcsolódós hétvégét kívánok!

2012. május 17., csütörtök

Háziasszonyi ajándékok - május

Lendület díj 30.000,-Ft-os forgalom esetén: 1,25 literes mindennapi ovális

40.000,-Ft-os forgalmi szintnél (ez most kivételes lehetőség, mert 45.000 szokott a partiszint lenni) Rubin Osztott Tároló + a vendéglátó 30 %-os kedvezménnyel vásárolhat 1 db terméket a katalógusból (kivétel Mesterszakács termékek).

60.000,-Ft-os forgalmi szintél: Hüsi szett (azt gondolom, hogy régi Tupperesek nagyon várták, hogy ezek a termékek visszakerüljenek a palettára, mert igen praktikus szögletes tárolók, a vendégek folyamatosan keresik őket, mert a sajtok, szalámik frissen tartásában az élen járnak.)
A szett részei: 1,5 L, 700 ml, 650 ml, 3 x 300 ml, 2 x 140 ml + a vendéglátó 30 %-os kedvezménnyel vásárolhat 1 db terméket a katalógusból (kivétel Mesterszakács termékek).

Kis türelmet kérek, hozom a fotókat is.

2012. május 16., szerda

Gőzgombóc - Mesterszakácsban és Microgourmetben

Olyan hűvösre fordult az idő, hogy eszembe jutott a gőzgombóc - ebben közrejátszott, hogy tegnapról maradt bőven mák...
Nem tudtam dönteni, hogy a Mesterszakács Nyeles Serpenyőben vagy a Microgourmet-ben készítsem-e el, úgyhogy mindkettőt elővettem.
A Nosaltyról mentett receptemet vettem újra elő, ebből 16 gombóc lett - persze lényegesen kisebbek, mint a hagyományos gombócok, de így könnyebb gőzölni és a gyerek is meg tudja enni..
Egyébként ez tényleg nagy mennyiség hármunknak, úgyhogy 6 db ment a fagyasztóba, így csak gőzölni kell, ha megkívánjuk.

(A tészta a kelesztőtálban kelt, nyújtólapon formáztam, házi szilvalekvárral töltöttem, mikrokannában olvasztott vajjal kentem meg a szilikon kenőecset segítségével.)



A gombócok egy része tehát bekerült a Microgourmet edénybe és 9 perc alatt gőzöltem készre őket. Kóstolás alapján azt mondhatom, hogy az így készült puhább lett (a gőzöléshez használt vizet a Tisztavíz kancsóval szűrtem klórmentesre).


A gombócok másik részét a Mesterszakács Nyeles Serpenyőbe tettem - ebbe került egy párolóbetét, azon gőzölődtek  (a gőzöléshez használt vizet a Tisztavíz kancsóval szűrtem klórmentesre).


A gőzgombóchoz "jár" a vaníliaöntet is. Ehhez a főzős vaníliapudingot összeráztam a Maxi-mixben, Mesterfogás habverő segítségével készre főztem.

Tálaltam és megettük :)


A mák cukor helyett xilittel van édesítve, ugyanígy az öntetbe is xilit került - azért így sem diétás teljesen, de csökkent a kalóriatartalom. 
(Még mindig maradt a darált mákból, de már befagyasztom, holnap nem hozok újabb mákos receptet.)

2012. május 15., kedd

Mákosguba - UltraProban - mikrós változat



Szeretjük-e a mikrót? Ez nagy kérdés.... én többnyire szeretem. Főleg akkor, amikor 10-12 perc alatt készül el  a mákos guba.
Recept: 1 liter tejet felforralok, hozzáteszek egy evőkanál mézet a Harmónia krémkiöntőből - egy csepp sem cseppen sehova, nem ragad semmi :), a Kenyérszeletelő késsel felvágott kiflit megforgatom benne, darált cukros-mákkal megszórva rétegezem a 2 literes UltraPro tálba, 6 perc alatt összemelegítem és máris tálalom.
(Kristálycukor helyett xilittel készült, így fogyókúrázók, diétázók is fogyaszthatják, egészségesebb.)
(A kiflik kiszedéséhez nagy segítség a Mesterfogás Szedőkanál.)



Jó étvágyat!
Szeretitek a mákos gubát?


2012. május 14., hétfő

Bulgur - Mesterszakács Nyeles edényben

A tegnapi rántott húshoz ma csak egy kis köretet készítettem: kukoricás bulgurt. Amikor az egészséges köretek között böngésztem, akkor találtam rá a bulgurra. Az első találkozás nagyon kísérlet-jellegű volt, de tudtam, hogy kevésbé hizlal, jó hatású, tehát olykor be kell illeszteni az ételek sorába. Következő alkalommal mexikói zöldségekkel készült, később borsóval, kukoricával. Ma már ott tartunk, hogy kifejezetten ezt kéri a fiam. Javasolta, hogy próbáljam ki a "tejbebulgurt" is - erre még nem került sor, de mindenképpen kipróbálom.
A Mesterszakács Nyeles edény segítségével könnyen és gyorsan elkészítem, pergős marad. A Mesterszakács edények segítségével lerövidül a főzési idő, egészségesebben tudunk főzni, s energiát takarítunk meg.




A bulgur gazdagabb rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint a rizs vagy a kuszkusz. Glikémiás indexe 46, míg a sima rizsé 70-90 körül van. B-vitamin és vas is van benne jócskán, ezért nagyon sok dietetikus javasolja a fogyasztását... forrás: bioazis.hu

Muffin - Mesterfogás habverővel

Délelőtti áramszünet miatt kaptunk egy kis "kényszerszabadságot". A kisfőnök bevállalta az ügyeletet, ezért készült ez a "köszönöm muffin".
A tésztát a Mesterfogás Habverővel pillanatok alatt simára kevertem. (Nagyon hasznos segítség pudingok főzésénél, rántások, habarások, készítésénél is.)
Persze kapott egy kis fehér tönkölylisztet is a tészta az egészség jegyében és csökkentett cukortartalommal készült. 
Látható még a képen a tej kimérésére szolgáló konyhaművész mérőkancsó, az olajat pedig egy Picúr-ral mértem ki. 

Szép hetet kívánok mindenkinek!

2012. május 13., vasárnap

Vasárnap klasszikusokkal

Ma a hagyományos húsleves - rántotthús készült ebédre. Mellé készítettem egy kis salátát is. Különösen büszke vagyok arra, hogy a salátába már saját kiskertemből került a jégsaláta és a sóska is. Ebben a formában kelendő a sóska - a fiam kifejezetten a kertből szereti "legelni", olyan, mint egy kisbárány :)

A salátát a Tupperware Salátaszárítóval szárítottam, teljesen szárazra "centrizi" a leveleket. A répát a Julienne hámozóval szeleteltem. A paradicsomot célszerű recés élű késsel szeletelni, mert az nem nyomja össze.(Ha esetleg sajt is kerül a salátába, akkor a Trappista jellegű, illetve Feta jellegű sajtokat is fel tudjuk kockázni a Tupperware Sajtkéssel.

A salátát mindig Kristály tálba teszem (ez most a 2,1 literes). A kristályok minden terítékhez illeszkednek, elegánsak, s praktikusak is, mert átlátszóságuk miatt a családtagok is könnyen látják a hűtőben a tartalmát. (Az teljesen természetes, hogy lég- és cseppmentesen zárnak.)

Kisfiam kérésére chips jellegű krumpli volt a köret ami a Konyhaművész Szeletelővel készült. (Ezt soha ne adjátok gyerek kezébe, mert szuper jó az éle, ezért veszélyes.) A krumplivégnél már használtam a kézvédőt is. Az így leszeletelt krumplit kevés olajjal locsolva elektromos lapon sütöm, s közben azzal nyugtatom magam, hogy így azért nem annyira egészségtelen, mintha bő olajban sülne.


Mivel a saját sütésű bagettből maradt egy kevés, azt megszárítva ledaráltam a Konyhai Malomban, finom morzsa lett belőle.(A teljes kiőrlésű tönkölybagettből általában több marad, mint a fehérlisztes változatból, mert azt kevésbé szeretik a fiúk. Mikor már azt hiszik, hogy megúszták: megkapják panír formájában. Apró trükkök az egészséges étkek becsempészésére.) Keksz, dió, sajt és gesztenyemassza is rendszeres vendég a Konyhai Malomban.

Egy malomban őröltem - az aktuális katalógusban a malmot piros színben látjátok, ez enyém még régi.


2012. május 12., szombat

Békebeli kakaóscsiga és halászlé

Úgy kezdődött a történet, hogy elmentünk a pékségbe.... Ez viszonylag ritkán történik meg újabban, amióta itthon sütögetem a pékárut. A gyerek kakaóscsigát szeretett volna - nem volt. Másnap elmentünk megint, egy darab csiga volt, de csak nyomokban tartalmazott kakaót. Gondoltam, na majd sütök én. Azért a pénteki vásárláskor bekerült egy élesztős-leveles tészta is a kosárba :(, de elég drágának tartottam ahhoz képest, hogy mennyi kakaóscsiga készíthető belőle.
Ma azért mégiscsak nekiálltam elkészíteni Limara receptje alapján.
Bal felső kép: Mikrokannában olvasztottam a vajat és a szilikon ecsettel kentem meg a tésztát. A Lisztszóróban összekevertem a kakaóport a porcukorral és egyenletesen a tésztára szórtam.
(Nem sütöttem ki mindet, formázva ment a hűtőbe, reggelire lesz frissen sült kakaóscsiga.)



Amikor igenis kell a kenyér: Apu ma meglepett minket egy nagyon finom halászlével. Saját maga által fogott halból készítette. Egyik karácsonyra a Tupperware passzírozóját kapta ajándékba, azóta mindig ezzel passzírozza a halászlét, és szereti. Ez kizárólag az Ő Tuppere. A passzírozónak nemcsak a használata, de az  elmosogatása is végtelenül egyszerű és könnyű. Ez sem utolsó szempont :)
Azt hiszem, elfogultság nélkül mondhatom, hogy az én apukám készíti a legfinomabb halászlét :)
Szuper, hogy készül a halászlé, de nekünk csak kornspitz van itthon. Nahát-nahát. Azért a halászlét mégsem ehetjük kornspitzzel?? Apunak erre is volt tökéletes megoldása: ropogós kenyeret is küldött :) Köszönjük Papi!! Most is nagyon finom volt!

2012. május 11., péntek

Kornspitz

Ma Limara receptje alapján kipróbáltam a kornspitzet - amit nagyon szeretek. Látványra tetszetős, de forró, úgyhogy nem kóstoltuk. Mindenesetre a hozzávalók sora végtelen, bízom benne, hogy megérte a fáradozást és finom is lesz :) (A kelesztésben a 2,75 literes Junior kelesztőtál segített).



2012. május 10., csütörtök

Gyros pitával

A mai vacsora gyros volt, hogy kipróbálhassam az új Mesterszakács serpenyőmet. Nagyon finom puhára sült a hús és a szaftosságát teljesen megőrizte. (A serpenyőt gyorsan, könnyen tudtam elmosogatni.)
A pitát is saját magam készítettem, a tészta a 2,75 literes Junior kelesztőtálban kelt - ami most vasárnapig akciós 1990,-Ft-ért.
A piták nem olvasták a receptet, hogy a sütőben "zsebesedniük" kellene, úgyhogy ezen még dolgoznom kell kicsit, ízre viszont nagyon finom volt, feltekerve ettük.


(vacsora után a kertemben garázdálkodó lótetű kapott egy kis sört a gyrosra, mert azt olvastam, hogy ez a természetes csapda számára) - hát valaki legalább sörözzön, ha már mi nem szeretjük :) - és a lótücsköt sem kedvelem túlzottan.....

Az 50 legegészségesebb élelmiszer listája

Egészséges élelmiszerek listája - érdemes megismerni, hogy mi-mire jó és minél többet fogyasztani belőle
Köszönjük Antal Vali, hogy megosztottad velünk!

A listát itt olvashatjátok:
http://antalvali.com/hirek/az-50-legegeszsegesebb-etel.html?utm_source=av-hirlevel&utm_medium=email&utm_campaign=hirlevel-12.05.09&evp=36889

2012. május 9., szerda

Az új szerelem ...

Konyhám legújabb darabja a Tupperware Mesterszakács 24 cm-es nyeles serpenyő - ehhez nem kell kommentár, magáért beszél :)


2012. május 8., kedd

Mesterfogások tartóban - 19. heti akció

Egy másik fotót hoztam a mesterfogás eszközökről:



A cukrász spatula most első ízben kapható, aki szeret sütögetni, mindenképpen nagy hasznát veszi. Praktikus és kézreáll.




A család tagjai:
Csipesz
Szedőkanál
Lapát
Tálalólapát
Merőkanál
Tálalókanál
Keverőkanál
Habverő
Szilikon Keverő
Cukrász Spatula
Tortalapát
Szilikon keverő vékony fejjel
az Eszköztároló és kanálpihentető szintén akciós, s végre a fali tároláshoz is megérkezett a sín, hacsak egy hétre is 
(a konkrét akciólapot szívesen elküldöm e-mailben, ha kéritek)

Reggel - ökopalack, uzsidoboz

A reggeli indulásnál előkerülnek az ökopalackok és az uzsidobozok. Visszük a teát, a tisztavíz kancsóban szűrt vizet, olykor ásványvizet (mert a palackban szállíthatunk szénsavasat is) és a szendvicseket.

Ne feledjétek, hogy az ökopalackokat először hideg vízzel kell kiöblíteni és utána mosogatni.

(Most éppen teljes kiőrlésű tönkölybagettet sütöttem, illetve a kis lila uzsidobozban kilófaló (forrás: szoojudit.hu) túróslepény várja az utazást.)

2012. május 7., hétfő

Palacsintasütő - ajándékba

Tetszett a fantasztikus palacsintasütő a februári akcióban? Szeretted volna megvásárolni, de nem volt rá lehetőséged?

A 20. héten csatlakozni kívánók a kezdőtáska helyett ezt a fantasztikus ajándékot kapják. Ha valaha gondolkodtál azon, hogy az edények szeretete miatt szeretnél közelebb kerülni a Tupperware csapatához, akkor eljött a Te időd. Ha eddig nem gondolkodtál rajta, akkor most érdemes - szerintem :)

A palacsintasütőben olaj nélkül tudsz sütni pl. bundáskenyeret, fasírtot, közelebb jutsz általa az egészségesebb, diétásabb ételekhez.

Ha megszületett a döntés szívesen segítek!



„Akár azt hiszed, hogy képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.”
(Henry Ford)





2012. május 6., vasárnap

Akciós termékek a hétre

Egy kis esővel indul nálunk a hét, amire már nagyon nagy szüksége volt a földnek.

Az érettségizőknek nagyon sok sikert kívánok!

Ez a hét nagyon sok lehetőséget tartogat a Tupperware barátok számára. A kelesztőtálak mellett - kizárólag ezen a héten - ismét vásárolható a kerek és a hosszúkás nokedliszaggató, ami sokak nagy kedvence lett.
Az egyik kedves vendégem hosszúkás nokedliszaggatót vásárolt, s ígérte, hogy amint készít vele nokedlit, azonnal jelentkezik. Vártam, vártam, vártam....... gondoltam nem sürgetem, hátha nem volt ideje kipróbálni, de igazán nem értettem, hogy miért nem hív még lelkendezve, hogy milyen fantasztikus a szaggató.
A múlt héten azzal jelentkezett, hogy szeretne még egyet kérni, mert a szomszédasszonynak is szüksége lenne rá. Kell ennél több vélemény? Azt hiszem, ez magáért beszél...

A tojásos nokedli szezonját éljük, de ha borongós az idő, azért a sztrapacska is asztalra kerül a spenótos, mákos nokedlik mellett.
Jő főzőcskét Nektek!

A mesterfogás tálalóeszköz termékcsalád is nagyon nagy kedvezménnyel vásárolható a héten. S most először falisín is kapható hozzá, hogy az eszközök mindig kéznél legyenek.
Ha ki kellene választani, hogy melyik a kedvencem, bajban lennék, mert mindegyiket másért szeretem.


Nagyon szép hetet kívánok!

2012. május 5., szombat

Kenyérfesztivál - kelesztőtálak

Ma a Budai várban jártunk a Kenyérfesztiválon. Nagyon sok finomságot kóstoltunk. Férjem az édesebb tésztákat részesítette előnyben, ahol "egészséges" pékáruval kínálták, ott közölte, hogy "azt majd a nejem kóstolja meg". Sok olyan csökkentett szénhidrát tartalmú lisztből készült kenyérfélét, péksüteményt ismertem meg, amikről eddig nem hallottam. Ezekből a lisztfélékből otthon magunk is megsüthetjük a kenyerünket.

A Kenyérfesztivál még holnap is tart, érdemes szétnézni, kóstolni.

Ha kedvet kaptok a kenyérsütéshez vagy langallót készítenétek, vegyétek elő a kelesztőtálakat és az eredmény nem marad el.
Kelesztőtálak - mindig aktuális :) 7,5 literes a nagy mennyiségekhez, 2,75 literes a kisebb mennyiségekhez. Persze ebben a melegben a gyümölcslevesből sosincs elég, bármekkora is az edény, mindig elfogy belőle :)
Május 7-13. között nagyon jó lehetőség kínálkozik a kedvezményes beszerzésre.


2012. május 4., péntek

Házi epres joghurt - Turbóaprítóval

Házi joghurtból epres joghurt: 
1. a Harmónia kiöntőből mézet adagolunk a joghurthoz - ami a közepes méretű Csodatálban várakozik, 
2. az epret a turbóaprítóba helyezzük, 
3. a Turbóaprítóban pürésítjük, 
4. a kés eltávolítása után a keskeny fejű szilikon spatula segítségével az eperkrémet a joghurthoz adjuk - ha a család kibírja, hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket :). Nálunk az azonnali tesztelést választják többnyire :) - E és adalékanyag-mentes, most mézzel készült, de kellően édes gyümölcs esetén (pl. banán) semmi édesítőt nem teszek a joghurthoz.

Egészségetekre!

Bemutatkozás

Sziasztok!
1998-ban csatlakoztam tanácsadóként a Tupperware csapatához, azóta is lelkesen használom és ajánlom a termékeket. Bízom benne, hogy a Tuppert szeretők és használók örömmel fogadják ezt a blogot.



Idei évben először kis konyhakert művelésébe is belekezdtem, ami egy egészen új világot jelent számomra.
Az egészséges életmód iránti érdeklődésem elvezetett a kenyérsütéshez is, úgyhogy ezen a területen is igyekszem bővíteni tudásomat.
12 éves fiammal és férjemmel gyakran kerékpározunk - én azért leginkább azt szeretem, ha sík a vidék :)