2012. június 7., csütörtök

Fagyasztós edényekről információ


HÓPELYHES FAGYASZTÓ EDÉNYEK
A Tupperware mélyhűtő edények méreti változatossága lehetővé teszi, hogy kis és közepes mennyiségű, valamint különböző állagú és formájú ételeket fagyaszthassunk.
Az edények anyag lágy műanyag, COLORCONTROL bevonattal vannak ellátva, melynek köszönhetően csökken a termékek elszíneződése. A ColorControl bevonat szabad szemmel nem látható, nem káros az egészségre, és nem lép reakcióba az élelmiszerekkel.
-40 C-ra hűthetők, a különleges műanyag együtt tágul a megfagyó élelmiszerrel, anélkül, hogy az edény elrepedne, és akkor sem törik el, ha az edény a mélyhűtőből kivéve kicsúszik a kezünkből.
Az ételeknek szagokat sem adnak át, sav és zsírállóak.
Környezetbarát, életre szóló fagyasztási lehetőséget biztosítanak. Egyszer kell megvásárolni ezeket, ellentétben a zacskókkal!
Az edények formája/oldaluk nem párhuzamos, hanem trapéz alakú/ elősegíti a hideg levegő áramlását, így a fagyási folyamat is gyorsabban zajlik le.
A jól záródó hajlékony, nem deformálódó tetők megakadályozzák a szagok keveredését, pára kijutását a hűtőtérbe. A mélyhűtő oldala ennek következtében kevésbé deresedik, így a fagyasztó szekrény kevesebb energiával, hatékonyabban üzemeltethető.
A hűtőtérben áttekinthető rend tartható mivel az edények változatos megoldásokban egymásra helyezhetők, oldalukat a fagyasztó címkével látjuk el.
A fagyasztóedények jó hatásfokkal őrzik meg az ételek minőségét, ízét, színét, tápértékét, vitaminjaikat. Ahhoz, hogy biztonságos tárolást érjünk el, csak a legjobb minőségű élelmiszert használjuk fel, szakszerűen végezzük el az előkészítő műveletek, tartsuk be az előírt tárolási időket.
Miért előnyös élelmiszereket fagyasztani?
  • ez a tartósítási módszer őrzi meg legjobban a nyersanyag tápanyagtartalmát
  • nem tartalmaz tartósítószert
  • megőrizhető a nyersanyag fizikai, kémiai tulajdonsága, a biológiai és élvezeti értékével együtt
  • a nyersanyagok főzésre, sütésre előkészítettek
  • az eltett élelmiszerek lehetővé teszik az változatos főzést
A fagyasztás művelete:
Az előkészített adagokat 40-50 percre helyezzük el a normál hűtőtérben előhűtés céljára. Így azt érjük el, hogy a fagyasztó edény fedelén belül csapódik le az a vízmennyiség, ami a fagyasztásra szánt élelmiszer között van. (a zöldség és a gyümölcs pergős lesz). A fedőről töröljük le a vizet, s az előkészített adagokat rakjuk be a gyorsfagyasztó rekeszbe. Ideális fagyasztási hőmérséklet -24C –nál alacsonyabb. Ha egyszerre nagyobb mennyiséget fagyasztunk, érdemes előtte erősebb (hidegebb) fokozatra kapcsolni. Utána pakoljuk át a tároló rekeszbe a készre fagyasztott ételeket. optimális tárolási hőmérséklet -18C vagy annál kevesebb.
Mit kell tudni a fagyasztásról?
A fagyasztás során káros anyagok képződése lelassul. A baktériumok alacsony hőmérsékleten nem tudnak tovább szaporodni, és az enzim tevékenység lelassul.
A természetben lejátszódó megfagyáskor az élőlények elpusztulnak. Mindenki tapasztalta már, hogy a megfagyott burgonya gyümölcs zöldség kellemetlen ízű lesz. Miért hangsúlyozzuk a fagyasztás hasznosságát?
Ha lassan fagy át az élőlény (a természetben ez játszódik le), akkor a sejtekben lévő víz óriási jégkristályokká alakul, melyek kiszúrják a sejtfalat, szétroncsolják az értékes sejttartalmat. Az ipar ezért a gyors fagyasztást alkalmazza. A sejtekben lévő víz igen apró, homokszerű kristályokká alakul, amelyek nem károsítják a sejteket. Ezáltal az élelmiszer minősége nem romlik, felolvadás után nem lesz laza szerkezetű. A legtöbb vitaminfény-, levegő- és hőérzékeny. A mélyhűtőben a gondos csomagolás mellett a vitaminok is tovább megmaradnak az élelmiszerben éa megőrzik egészségvédő hatásukat. Ezt a gyors fagyasztást a mi mélyhűtős edényeinkkel meg tudjuk oldani.
Fontos tudni:
Mikrohullámú sütőben nem használható, még olvasztásra sem, mert az edény alakja eldeformálódhat.
Néhány hasznos info:
  • Mi a fagykár? Az élelmiszer külső rétegeinek kiszáradást jelenti, a sérült csomagolás következménye, amikor az élelmiszer sok nedvességet veszít. Vissza nem fordítható folyamat. Barnás fehéres foltok keletkeznek, s ez főzés során is bőrszerű, száraz, rágós marad, nem élvezhető a fogyasztása.
  • Mikor kell a zöldséget blansírozni mélyhűtés előtt? Ha hosszabb időre fagyasztjuk 1-4 percre lobogó vízbe kell tenni.
  • Minden élelmiszer fagyasztható? Bármely friss élelmiszer alkalmas fagyasztásra, kivéve az egész tojást, majonézt, retket, fejes salátát, zselatinos ételeket, üveges italokat. A fagyasztás az étel minőségén nem javít, ezért mindig friss, és jó minőségű élelmiszert fagyasszunk.
  • A TW mélyhűtős termékeinek használata során (ha csak ilyen edényekben fagyasztunk élelmiszert, biztosítják az is, hogy sokkal ritkábban kell a fagyasztószekrényt leolvasztani, hiszen nincs, vagy nagyon minimális az edényekből kiszivárgó nedvesség, pára, mely a fagyasztó belsejében csapódna ki.
  • A Fagyasztó Névszalag (állandó katalógusi termékünk) hasznos kiegészítője a fagyasztós edényeknek. Szobahőmérsékletű edényen, tetőn tökéletesen megtapad. Eltávolításkor nyom nélkül, könnyen eltávolítható. (így a befőttes üvegekre is ideális)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése