2012. június 12., kedd

Turbó csokis kifli Limarától az új nyújtómmal

Megérkezett a garanciális cserés nyújtóm :) Ki kellett próbálni, hogy működik-e. Jelentem igen!!
Limara pékségének oldalán olvastam egy Turbó csokis kiflit - a tölteléket kicsit megvariáltam. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom lett. Derelyevágóval vágtam cikkekre. Azt tapasztaltam, hogy célszerű a kör szélén vastagabban kenni a tölteléket, mert a háromszög csúcsán úgyis kifolyik. A nagyon kifolyt cikkeket megfordítottam és úgy tekertem fel. A tésztába  a kalóriacsökkentés miatt fruktóz is, a krémbe pedig xilit is került. Nálunk nagy sikere volt.


A képen látható az új nyújtó és a most akciós szilikon kenőecset. Mivel feltekerés közben kijön a vajas krém, ezért a tojásos lekenés közben az ecset is vajas lesz. A szilikonos ecsetet könnyedén el tudjuk mosogatni :)

Jó étvágyat! 

2012. június 11., hétfő

24. heti ajánlat - konzervnyitó végre újra akcióban




Készíts csomómentes habarást, krémeket, szószokat, palacsintatésztát, turmixokat, italokat, verj fel tojást, tejszínhabot, a Konyhaművész Mix-Fix segítségével könnyedén! Cseppmentesen záródó tetejének köszönhetően frissen tartásra, szállításra is alkalmas.

A TW Dugóhúzó nagyon egyszerűen, könnyedén használható . Csak tekered a zöld fogantyút, és már kinn is van a dugó az üvegből. Egyszerű és nagyszerű!!!!!!!!!!

A TW Konzervnyitó jellemzői:

  • Könnyű nyitás, precíz munka
  • Bármilyen alakú konzerv nyitására alkalmas.
  • Nem hagy éles felületet sem a tetőn, sem a dobozon.
  • Mindig tiszta marad, mert vágókerekei nem kerülnek kapcsolatba az étellel.
  • Jobb- és balkezesek számár egyaránt használható
A Tupperware ÜveGuru-jával könnyedén ki tudunk nyitni bármilyen méretű befőttesüveget. A tekerőkarral állíthatjuk be a fogaskerekeket – melyek a tetőt közrefogják - a tető méretének megfelelően. A hosszú erőkarnak köszönhetően pedig könnyen le tudjuk venni a tetőt.

A 330 ml-es Esőerdő Frissítő mérete és itatós fedele miatt ideális kisebb gyerekek számára.
Az anyukák pedig a kávéjukat tudják magukkal vinni, cseppmentesen szállítani, és akár autóvezetés közben is élvezni a frissítő nedűt.
A Szűrőcsoda két részből álló, egymással kombinálható szűrő-szett.
  • A nagyobb szűrő segítségével könnyen tisztítható a rizs, gyümölcsök, zöldségek, húsok. A szűrő alján három lábacska található, amelyeken biztonságosan áll.
  • A kisebb szűrő az apró szemű, lágy gyümölcsök kíméletes mosásában, lecsöpögtetésében lesz segítség. Ezen kívül a tésztát, nokedlit is kiszedheted vele a forró vízből
  • A két szűrőt összeakasztva blansírozhatsz (zöldségek előkészítése a fagyasztáshoz), száríthatsz benne zsemlemorzsának való kenyér kockákat, csöpögtethetsz benne zöldségeket, gyümölcsöket és alkalmas saláta szárítására is. .

2012. június 7., csütörtök

Fagyasztós edényekről információ


HÓPELYHES FAGYASZTÓ EDÉNYEK
A Tupperware mélyhűtő edények méreti változatossága lehetővé teszi, hogy kis és közepes mennyiségű, valamint különböző állagú és formájú ételeket fagyaszthassunk.
Az edények anyag lágy műanyag, COLORCONTROL bevonattal vannak ellátva, melynek köszönhetően csökken a termékek elszíneződése. A ColorControl bevonat szabad szemmel nem látható, nem káros az egészségre, és nem lép reakcióba az élelmiszerekkel.
-40 C-ra hűthetők, a különleges műanyag együtt tágul a megfagyó élelmiszerrel, anélkül, hogy az edény elrepedne, és akkor sem törik el, ha az edény a mélyhűtőből kivéve kicsúszik a kezünkből.
Az ételeknek szagokat sem adnak át, sav és zsírállóak.
Környezetbarát, életre szóló fagyasztási lehetőséget biztosítanak. Egyszer kell megvásárolni ezeket, ellentétben a zacskókkal!
Az edények formája/oldaluk nem párhuzamos, hanem trapéz alakú/ elősegíti a hideg levegő áramlását, így a fagyási folyamat is gyorsabban zajlik le.
A jól záródó hajlékony, nem deformálódó tetők megakadályozzák a szagok keveredését, pára kijutását a hűtőtérbe. A mélyhűtő oldala ennek következtében kevésbé deresedik, így a fagyasztó szekrény kevesebb energiával, hatékonyabban üzemeltethető.
A hűtőtérben áttekinthető rend tartható mivel az edények változatos megoldásokban egymásra helyezhetők, oldalukat a fagyasztó címkével látjuk el.
A fagyasztóedények jó hatásfokkal őrzik meg az ételek minőségét, ízét, színét, tápértékét, vitaminjaikat. Ahhoz, hogy biztonságos tárolást érjünk el, csak a legjobb minőségű élelmiszert használjuk fel, szakszerűen végezzük el az előkészítő műveletek, tartsuk be az előírt tárolási időket.
Miért előnyös élelmiszereket fagyasztani?
  • ez a tartósítási módszer őrzi meg legjobban a nyersanyag tápanyagtartalmát
  • nem tartalmaz tartósítószert
  • megőrizhető a nyersanyag fizikai, kémiai tulajdonsága, a biológiai és élvezeti értékével együtt
  • a nyersanyagok főzésre, sütésre előkészítettek
  • az eltett élelmiszerek lehetővé teszik az változatos főzést
A fagyasztás művelete:
Az előkészített adagokat 40-50 percre helyezzük el a normál hűtőtérben előhűtés céljára. Így azt érjük el, hogy a fagyasztó edény fedelén belül csapódik le az a vízmennyiség, ami a fagyasztásra szánt élelmiszer között van. (a zöldség és a gyümölcs pergős lesz). A fedőről töröljük le a vizet, s az előkészített adagokat rakjuk be a gyorsfagyasztó rekeszbe. Ideális fagyasztási hőmérséklet -24C –nál alacsonyabb. Ha egyszerre nagyobb mennyiséget fagyasztunk, érdemes előtte erősebb (hidegebb) fokozatra kapcsolni. Utána pakoljuk át a tároló rekeszbe a készre fagyasztott ételeket. optimális tárolási hőmérséklet -18C vagy annál kevesebb.
Mit kell tudni a fagyasztásról?
A fagyasztás során káros anyagok képződése lelassul. A baktériumok alacsony hőmérsékleten nem tudnak tovább szaporodni, és az enzim tevékenység lelassul.
A természetben lejátszódó megfagyáskor az élőlények elpusztulnak. Mindenki tapasztalta már, hogy a megfagyott burgonya gyümölcs zöldség kellemetlen ízű lesz. Miért hangsúlyozzuk a fagyasztás hasznosságát?
Ha lassan fagy át az élőlény (a természetben ez játszódik le), akkor a sejtekben lévő víz óriási jégkristályokká alakul, melyek kiszúrják a sejtfalat, szétroncsolják az értékes sejttartalmat. Az ipar ezért a gyors fagyasztást alkalmazza. A sejtekben lévő víz igen apró, homokszerű kristályokká alakul, amelyek nem károsítják a sejteket. Ezáltal az élelmiszer minősége nem romlik, felolvadás után nem lesz laza szerkezetű. A legtöbb vitaminfény-, levegő- és hőérzékeny. A mélyhűtőben a gondos csomagolás mellett a vitaminok is tovább megmaradnak az élelmiszerben éa megőrzik egészségvédő hatásukat. Ezt a gyors fagyasztást a mi mélyhűtős edényeinkkel meg tudjuk oldani.
Fontos tudni:
Mikrohullámú sütőben nem használható, még olvasztásra sem, mert az edény alakja eldeformálódhat.
Néhány hasznos info:
  • Mi a fagykár? Az élelmiszer külső rétegeinek kiszáradást jelenti, a sérült csomagolás következménye, amikor az élelmiszer sok nedvességet veszít. Vissza nem fordítható folyamat. Barnás fehéres foltok keletkeznek, s ez főzés során is bőrszerű, száraz, rágós marad, nem élvezhető a fogyasztása.
  • Mikor kell a zöldséget blansírozni mélyhűtés előtt? Ha hosszabb időre fagyasztjuk 1-4 percre lobogó vízbe kell tenni.
  • Minden élelmiszer fagyasztható? Bármely friss élelmiszer alkalmas fagyasztásra, kivéve az egész tojást, majonézt, retket, fejes salátát, zselatinos ételeket, üveges italokat. A fagyasztás az étel minőségén nem javít, ezért mindig friss, és jó minőségű élelmiszert fagyasszunk.
  • A TW mélyhűtős termékeinek használata során (ha csak ilyen edényekben fagyasztunk élelmiszert, biztosítják az is, hogy sokkal ritkábban kell a fagyasztószekrényt leolvasztani, hiszen nincs, vagy nagyon minimális az edényekből kiszivárgó nedvesség, pára, mely a fagyasztó belsejében csapódna ki.
  • A Fagyasztó Névszalag (állandó katalógusi termékünk) hasznos kiegészítője a fagyasztós edényeknek. Szobahőmérsékletű edényen, tetőn tökéletesen megtapad. Eltávolításkor nyom nélkül, könnyen eltávolítható. (így a befőttes üvegekre is ideális)

2012. június 3., vasárnap


UNIVERZÁLIS PASSZÍROZÓ




Ára: 9.990.- Ft
Utolsó ára 14.990.- Ft volt

5.000.- Ft megtakarítás!!!!
A Tupperware prémium minőségű Univerzális Passzírozójával a gyorsan és könnyen passzírozhatunk gyümölcsöt, paradicsomot, továbbá a krumplipüré, a gesztenyepüré, gyümölcs- és zöldségpüré, valamint a halászlé elkészítésekor is nagy hasznát vesszük. Használata és tisztítása egyaránt egyszerű.
Ismerd meg a használatát videón:
Univerzális passzírozó: http://www.youtube.com/watch?v=KNnAO3xhKIo

Ára: 1.590.- Ft

Katalógusi ára: 3 090 Ft

50 % kedvezménnyel!!!!!
Julienne Hámozó vízszintes pengével
Pillanatok alatt kis hasábokra vágja a zöldséget vagy a gyümölcsöt..

Mindkét zöldséghámozó rendkívül vékonyan hámoz!

Hosszú nyelének köszönhetően könnyedén használható. Ezzel még a gyerekek is tudnak diót törni!

Szögletes Öko Palack 1 l
Duplázzon!
2 db
2 x 1 l
2990.- Ft
Praktikus, esztétikus, cseppmentesen záródik és hosszan frissen tart!
Helytakarékos, mert szögletes formájának köszönhetően tárolás során egymásra helyezhetőek.

A Színes Kerek Tároló lég- és cseppmentesen záródó frissentartó tetővel rendelkezik.
Alkalmas a műzlifélék, kávé, egyéb szárazáru mellett ételek tárolására is.

A mikrokanna mikrohullámú sütőben történő főzésre, melegítésre kifejlesztett termék.

kisebb mennyiségű tejbegríz, puding, lekvár főzése könnyedén, pillanatok alatt

Vaj, csokoládé felolvasztása sütéshez

étel felmelegítésére is!

Ismerd meg a használatát videón:
Jégkockavarázs
Szilikon aljának köszönhetően a jégkockák kipattintása gyerekjáték.
Lábakon áll, így nem fagy oda a fagyasztó aljához.
Mérete: 29 x 11 x 4,4 cm
Űrtartalma: 300 ml


Hópelyhes Fagyasztós Edények
30-35 %-os kedvezménnyel!
Lekerekített sarkú fagyasztós tárolóedények, melynek és az edények anyagának köszönhetően sokkal gyorsabban lehűthető a tartalmuk.
A termékek Color Controll bevonattal vannak ellátva, melynek köszönhetően csökken a termékek elszíneződése és gyorsabban szárad az edény felülete.
Rugalmas anyaguknak köszönhetően alkalmazkodnak az élelmiszerek fagyasztás során megnőtt térfogatához.
A termékek egymásra helyezhetőek így helytakarékosak a fagyasztóban.
A különböző méretek segítenek az épp fagyasztani kívánt élelmiszerek kiadagolásában így sok helyet megtakarítva nekünk.
A bogyós gyümölcsök és zöldségek ( málna, szeder, eper, ribizli , borsó,zöldbab) pergősre fagyaszthatóak az edényekben.
Nagyon jól lehet szeletelt húsokat, zöldségeket is fagyasztani anélkül, hogy összetapadnának az edényekben.




Vendégtalálkozó meghívó - június 10.


MEGHÍVÓ




Szeretettel várunk Téged is egy kellemes délutáni összejövetelre!!!

Programok: kóstolás, receptek, Tombola.


Hallottál már a Tupperware termékeiről?
Szeretnél új információkra, receptekre szert tenni?
Tudod, hogyan használd a már meglévő tupper edényeidet?

Gyere el! Hallgass meg minket! Nézd meg, mi hogyan csináljuk!
Itt megismerheted az újdonságokat, megkóstolhatod tanácsadóink süteményeit, hasznos ötleteket hallhatsz, beszélgethetsz hasonlóan gondolkodó emberekkel és mindezt remek hangulatban teheted meg.

Ha ismered a Tuppert, AZÉRT
Ha nem ismered, AZÉRT
Ha szeretnéd kipróbálni, AZÉRT
Helyszín: Ifjúsági könyvtár Vecsés, Károly utca 12/A
Időpont: 2012. június 10.
Vasárnap 15 óra


Ennek a meghívónak az alján találsz egy tombola szelvényt.
Ezt kitöltve hozd el magaddal!
Biztosak vagyunk benne, hogy TE is szerencsés leszel és nem térsz haza üres kézzel!

Várunk sok szeretettel!!!


TOMBOLASZELVÉNY

Név:……………………………………………………..
Meghívó tanácsadó: Liptai Hajnalka
Meghívó háziasszony:…………………………………….

Kovászos kenyerem - mix fix

Ma gyümölcsleves készült - természetesen mix-fix-ben ráztam össze a pudingport a habaráshoz, hogy csomómentes legyen. Az alma magházának eltávolításához használható az Almakiszúró, gyors, kényelmes és hatékony kis eszköz.




De a nap fő szenzációja, hogy elkészült a kovászos kenyerem - élesztő és cukor nélkül!! A kovászt 6 napig érleltem, hogy ma süthessek belőle.Megmutatom, mert olyan jó érzés, hogy sikerült végre nekem is!!




2012. június 2., szombat

Meggy, cseresznye


"Ezrivel terem a fán a
Meggy...
Feleségem van nekem csak
Egy;
De mikor még ez az egy is
Sok!
Előbb-utóbb sírba vinni
Fog" nos, ha nem is Petőfi szavai jutottak az én uram eszébe ma, mikor a cseresznye és meggy leszedését említettem neki, de valami hasonló.. Mondani csak annyit mondott: "Te mindig kitalálsz valamit...." Na ja :)
Úgyhogy a szüleimnél kezdtünk a cseresznye leszedésével. Nagyon jól jártuk, mert Apu finom csirkepörkölttel, nokedlivel, uborkasalátával látott vendégül minket. Nemcsak az ebéd esett jók, hanem az is hogy valaki elém is leteszi a megfőzött ételt. Apa csak egy van!!!!

Itthon aztán előkerült a 7,5iteres Új Hullám Tálam a cseresznye mosásához. Nem mondhatom hogy egy ekkor edény mindennapos használatban van, de befőzésnél, eltevésnél, vendégségnél jó, hogy van egy nagy tál, amit elő lehet venni és ezzel-azzal megtölteni.


A befőzésnél nagy hasznát vesszük a Mesterfogás szűrőkanálnak és a Maxi-mix körgyűrűjének is, ami az üveg szájára téve megakadályozza, hogy a szirupból kivett gyümölcsök össze-vissza gurgulázzanak és a szirup sem folydogál mindenfelé, amikor a gyümölcsre szedjük. Ez különösen a lekvár befőzésénél nagy segítség. 


Hagytam egy kis cseresznyét a holnapi gyümölcsleveshez is, de akkor már szükség volt hozzá némi meggyre.Mivel tegnap kaptam egy újabb pite receptet, úgy éreztem, hogy kénytelen leszek kipróbálni a meggyes változatot, úgyhogy elővettem a Törekvőt és gyorsan kimagoztam vele a meggyet. Nagyon ügyes és praktikus szerkezet, nemcsak meggyet, hanem diót és a mogyorót is ezzel szoktuk törni. A meggyszemek kimagozás után is szépen egyben maradnak.


A kimagozott meggyet az UltraPro edénybe tettem. A Mix-fixben összeráztam egy kis vizet egy főzős vaníliás pudingporral és néhány perc alatt összeforraltam a mikróban. Hűléskor kevergettem. 


(A meggyes krémet a Mesterfogás Szilikon Keverővel szedtem ki a tálból, ezt az uram "nyalánkodásellenes"-nek minősítette és azt mondta, hogy a férjek ki fogják tiltani a konyhából, mert mindig csak teljesen üres tál marad utána.)
A sütemény tetejére került egy kis házi tojás - a szilion kenőecset segítségével.

Langyosan még lágy volt a töltelék, de már nem volt több türelmünk várni. 
A tésztája valóban nagyon finom, köszönöm Márti a receptet!