2021. január 6., szerda

Kenyérsütés házilag






A kenyérsütéshez szükséges egy kis elszántság és némi idő. A ténylegesen munkával töltött percek száma nem jelentős, de egy élesztős kenyér elkészítésére nagyjából 3 órát számolhatunk. Ha frissen készített "öregtésztával", vagy előtésztával készítjük, akkor a várokozási időre még néhány órát rá kell számolnunk. 
A kenyérkészítés valamennyi fázisában nagy segítségünkre lesznek a Tupperware termékek, legyen szó a liszt szitálásáról, a kelesztésről vagy a sütésről. 
A cserepes kenyér sütése leginkább gőzös közegben történik. Az UltraPro termékcsalád - amely rendkívül sokféle méretben áll rendelkezésünkre - kiváló megoldás a kenyér sütésére (is).
Szeretem használni, mert az edény nem nehéz, elegendő csak az étel súlyát emelgetni, ami egy töltött dagadó vagy malacsült esetén éppen elég tud lenni :)  

A kelesztőtálban pihentetett kenyeret formázás után helyezzük az UltraPro edénybe. 







P. S. A fotón láthatjátok, hogy a kenyér alá sütőpapírt tettem. Az edény tökéletesen működik sütőpapír nélkül is - én azért szoktam beletenni, mert a sütés végén egy rövid időt még eltölt a kenyér a sütő rácsán, szabadon és így könnyebb és gyorsabb mozgatni. 

A kenyér mellé is süljön valami :) 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése