2012. május 23., szerda

Sajtos-baconos csónakok

Sajtos-baconos bucik készültek este Limara Pékségének receptje alapján. A Mesterszakács Nyeles Serpenyőben pirított bacon szalonna nagyon finommá tette. A bacont csíkokra kellett vágni, erre a leghatékonyabb megoldásnak a Tupperware Konyhai Ollóval történő felszeletelése bizonyult. Az olló szétszedhető, így könnyen lemosható róla a bacon zsírja. 

Gyermekem jó néven vette, hogy ma ezt viheti uzsonnára. A legfinomabb szendvics is unalmassá válik egy idő után. Ez egy olyan változatosság, ami mégsem édes.

 A besamel mártás készítésénél most is a Mesterfogás Habverőt használtam, s természetesen a tészta a Kelesztőtálban kelt, s a nyújtólapon formáztam meg a kis csónakokat. Először készült olyan kelt tésztám, ami nem édes tölteléket kapott, de úgy tűnik, hogy nem utoljára. 

A töltött-kelt tésztás péksütemények ára elég borsos, a mi pékségünkben ilyesmit nem is lehet kapni, multiba nem járunk naponta, ráadásul ha magam készítem, akkor biztos lehetek az összetevőkben, cél a minél kevesebb adalékanyag, tartósítószer, színezék.

Még a megformázott sütemények lefagyasztásával kacérkodom, hogy bármikor elő tudjak venni néhány darabot és frissen megsütni, akár édes, akár sós tésztára van igény, vagy netán kiflire, bagettre. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése